31 Mayıs 2013 Cuma

Dekorasyonda Hangi Renk Ne Anlama Gelir?

Evinizi dekore ederken seçtiğiniz her rengin bir anlamının olduğunu biliyor musunuz? Günlük yaşamda enerjinizi çok fazla etkileyen renkleri doğru seçmeli ve doğru alanlarda kullanmalısınız. Böylece renklerden yansıyan enerjiyi kontrol altına alabilir, bir anlamda enerjinin yönünü kendi lehinize çevirebilirsiniz.


Örneğin bayanların en sevdiği renkler arsında yer alan Pembe huzur veren renklerdendir. Ancak para harcamanızı kolaylaştırdığını hatırlatalım. Bu yüzden kasiyerlerin kıyafetleri genellikle pembedir!

Yeşil ise dinlendirir ve durağan renklerdendir. Aynı zamanda güvenlik hissi uyandırır. Genellikle korkuluklarda kullanılmasının yegane sebebi de insanların güvende hissetmelerini sağlamaktır. Salonunuzda çok yoğun olmamak kaydıyla kullanabilirsiniz.


Şayet samimi bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız salonunuzda Sarı renge daha fazla yer vermelisiniz. Sarı samimiyet duygusunu perçinliyor. Aynı zamanda dikkat çekmek için de birebirdir!


Davetkar bir enerjiye sahip yaşam alanları istiyorsanız seçiminiz Turuncu renkten yana olmalıdır.


Kırmızı ise heyecanlandırır ve aynı zamanda tüm hisleri kuvvetlendirir. Buna olumlu hislerin yanı sıra olumsuz duygular da dahildir. Risk almak istiyorsanız kırmızı perdeler veya halılar kullanabilirsiniz.

Beyaz ise hijyenikliği ve temizliği ifade eden Mutfakların ve banyoların neden vazgeçilmez rengi olduğunu şimdi daha net anlamışsınızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder